



Detailní popis produktu
Japonská ručně kovaná tesařská sekera Masakari
Sekera Masakari je vhodná hlavně pro precizní tesařské práce a štípání menšího dřeva, ne pro tupé údery do velkých polen. Je ideální pro outdoorové aktivity jako je kempování, tak pro truhlářské práce.
Hlava sekery je vyrobená metodou Warikomi. Rozpálený kus železa či měkké oceli se rozštěpí a vloží se menší kus tvrdé oceli, následným kováním se ocele spojí do jednoho kusu, hlavy sekery. Tím vznikne tzv. sendvič - dvě měkčí oceli s tvrdým řezným jádrem. Tyto sekery jsou vyrobené z uhlíkové oceli 1045. Na každé hlavě je značka, tzv. certifikát tradiční výroby zavedený v roce 1974 japonskou vládou pro zachování tradičních technik a speciálních místních řemesel.
Topůrko je vyrobené z bílého dubu ze severního Japonska. Rukojeť je ošetřena bezbarvým lakem pro snazší odstraňování povrchových nečistot.
Parametry sekery:
Celková délka: | 359 mm |
Délka ostří: | 110 mm |
Délka rukojeti: | 330 mm |
Hmotnost hlavy: | 570 g |
Celková hmotnost: | 823 g |
Materiál rukojeti: | bílý dub |
Délka hlavy: | 133 mm |
Materiál hlavy: | uhlíková ocel s jádrem |
Materiál pouzdra: | kůže |
Sekery ručně vyrábí ve firmě Mizuno Seisakujo ve městě Sanjo v Japonsku. Mistr kovář Mizuno se syny kovají sekery tradiční technikou z dávných dob s velkou pečlivostí. Jsou vyráběné z uhlíkové oceli, snáze se brousí a vydrží déle ostré, ale je potřeba o ně více pečovat. Po každém použití je potřeba hlavu očistit, osušit a poté nanést malou vrstvičku rostlinného oleje (například kaméliového) a vsadit ji do pouzdra.
Parametry produktu:
Hmotnost: | 0.823 kg |
---|---|
EAN: | 8595705404236 |
ocel - materiál čepele: | AISI 1045 High carbon steel |
materiál rukojeti (střenky): | bílý dub |
délka čepele (mm): | 110 mm |
celková délka (mm): | 359 mm |
pouzdro, obal nože: | kožené |
výroba: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.